רוצה להיפגש עם עורך דין מבלי לצאת מהבית?
לאור המצב בישראל ועל מנת לאפשר לך להמשיך ולקבל שירות משפטי מעולה, תוך שמירה על בריאותך ועל בריאות הציבור, משרד עורך דין שרון סגל מפעיל שירות דיגיטלי אישי ומתקדם.
מהיום ניתן לנהל פגישת וידיאו עם עורך דין ממשרדנו, להתייעץ ולקבל תשובות - מבלי לצאת מהבית!
לקבלת מידע נוסף ותיאום פגישת וידאו פני/ה אלינו:
שלח פרטים
רוצה לדעת יותר על ירושה של חוב? שאלות ותשובות בפורום הגדול והמוביל בישראל, בהנהלת עורכי דין מנוסים...
ירושה של חוב - פורום גירושין ודיני משפחה בניהול עורך דין מנוסה
לוגו דיני משפחה בכבוד הדדי
עורך דין לשירותך 077-997-4020

חיפוש ייעוץ משפטי מהיר

פורום גירושין ודיני משפחה בהנהלת עורך דין שרון סגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה
26/05/2016 09:47
שלום רב,

אני בת 85, המתקיימת מביטוח לאומי (כ1.600 ש״ח) ופנסיה ממבטחים. התאלמנתי ב27.2.2016. יומיים לפני פטירת בעלי, כאשר הוא היה עדיין מאושפז, פתחתי, לראשונה בחיי, מעטפה על שמו שנשלחה מחברת אשראי חוץ בנקאית Diners club.

נחרדתי לגלות שבשנת 2012, שהוא היה בן 81, אושר לא אשראי על סך 50.000 ש״ח, ממנו ניצל כ49.000 ש״ח. למרות בקשתי לקבל פירוט חשבון, נאמר לי, בכתב, שללא צו ירושה הם לא יכולים לפרט.

ברצוני לציין שלא ידעתי עד אותו רגע על האשראי הזה, לא חתמתי על דבר ולא התחייבתי על כלום. אני עדיין תוהה איך מאשרים סכום כל כך גבוה לבן אדם מבוגר, ללא נכסים - ללא דירה, ללא רכב, ללא אף תוכנית חיסכון, אלא עם אוברדרפט בחשבון המשותף שלו, חשבון יחיד, ללא בטחונות, ללא ערבים.

כל החיובים, על ארבעת כרטיסי אשראי של אותה חברה, כרטיסים שאפילו את שמם אינני יודעת ואין לי אפשרת לברר, נגבו. חרגתי מזמן ובהרבה מהמסגרת של החשבון בבנק. למרות הסברים, טלפוניים ובפקס, למרות שפקידה אחת אמרה שהחוב ל Diner כוסה, קבלתי מכתב התראה דרך עורך דין של החברה בדרישה לשלם בערך 41.000 ש״ח תוך 7 יום.

התקשרתי שוב, הסברתי את מצבי, הדגשתי שאין באפשרותי לשלם סכום זה. התיעצתי עם עורך דין של ש.י.ל ופעלתי לפי עצתו: שלחתי פקס ומכתב רשום וציינתי שאני מבקשת לא לשלוח יותר את החיובים לבנק, בו מתנהל החשבון על שמי ושל בעלי המנוח וגם שנתתי הוראה לבנק לא לכבד יותר את התשלומים האלו מכיוון שלא ידעתי על קיומם, כרטיסי האשראי היו, בלעדי, על שמו של בעלי, אני לא נהנתי משום דבר שנקנה או נלקח בהלוואה, והחיובים נעשו ללא חתימתי, ללא ידיעתי וכמובן ללא הסכמתי.

לפני כמה ימים נאמר מ Diner שאם יגיעו למסקנה שאין לי שום נכסים כנראה שיסגרו את התיק. היום, אף על פי שהובטחה תשובה במשך היום, השיחה חזרה לנקודת המוצא. כלומר, שללא צו ירושה, הם לא יכולים להחליט.

אינני מבינה מדוע אני נאלצת להחזיר חובות ללא שלי וגם לא לדעת על מה ומה אני משלמת. הגשתי את הבקשה לצו ירושה לפני כחודש ועדיין התיק לא נפתח. אני במצב נואש.

בבנק אני במינוס של כ 23.000 ש״ח בגלל אותם החיובים. אני לא יכולה למשוך אפילו שקל אחד ואני פשוט לא יודעת איך אפשר לשרוד. מצד שני, גם הבנק לוחץ לכסות את החריגה.

גם לאחר שאקבל את הצו ירושה, המצב לא ישתנה. הירושה היחידה שהשאיר לי בעלי היא חוב ענק. אנא, עיזרו לי לצאת מהמבוכה והחוסר אונים.

תודה רבה מכל הלב, פאולה

רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
077-997-4020
sharon.segal1@gmail.com

שעות פעילות: 08:00 - 20:00

דרך מנחם בגין 146 תל אביב

הכתבות הכי פופולאריות בנושא:
עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון | דרושים
קידום ובניית אתרים לעורכי דיןקידום ובניית אתרים לעורכי דין