אני רווקה + ילד בן 10 שנעשה עם בן זוג בזמן שהייתי ידועה בציבור איתו במשך 9 שנים.
לאחר שנפרדנו לא עשינו הסכם מזונות והסדרי ראיה, אבל בפועל האבא של הילד משלם לי מזונות גבוהים כבר 6 שנים ויש לנו הסדר ראיה שנקבעו בע"פ.
היו לבן זוגי לשעבר קצת חסכונות ופנסיה יחסית גבוהה, לא קבילתי מהם כלום כי לא תבעתי אותו גם מפני ששילם לי מזונות יחסית גבוהים ותמיד בזמן ואם הייתי צריכה אקסטרות עזר לי.
היום גיליתי להפתעתי שחתך לי את המזונות בחצי.
מה שאומר שאין לי שום אפשרות להסתדר כלכלית בלי להיכנס לחובות (אני כבר עכשיו בחובות עוד לפני הקיזוז)
רציתי לדעת האם אני יכולה (לצערי) לעבור מגבעתיים לראש העין (גם אני וגם האבא שלו עובדים בפתח תקווה) בשביל לחסוך 1000 שח בחודש?
אני מניחה שאם נגיע לבית משפט האבא יבקש משמורת משותפת.
פערי השכר ביננו עצומים, אני מורה והוא מפתח תוכנה בכיר. האם יש מצב שבית משפט יאשר לו לשלם לי רק 2500 ש"ח ולא יאפשר לי לעבור לראש העין בגלל טובת הילד?
אני לא רוצה לעבור, לילד שלי טוב בבית הספר והוא הולך יום בשבוע למרכז מחוננים שלא קיים בראש העין (בפ"ת יש כיתת מחוננים ולא יום שליפה, אבל הכיתה מלאה), אבל מצד שני כנראה שאין לי ברירה...
כמו כן, אם אעבור אני חיבת לעשות זאת עכשיו, מפני שהחוזה שלי נגמר, בגלל הרישום לבית ספר לשנה הבאה ובגלל שלי כמורה אין פנאי במהלך השנה העמוסה להתעסק עם מעברים ובתי משפט.
כמו כן, האבא מתכוון לקחת את בני לאמריקה לחופשה של שבועיים, האם יש באפשרותי לעצור זאת עכשיו אחרי שקנו כרטיסים והסכמתי כבר והדרכון של בני אצלו?