אני רוצה להתגרש וחייבת תמיכה ותשובות לכמה שאלות... אין לי עם מי לדבר במשפחה ועם חברות אני לא רוצה לדבר על זה בנתיים.
יש לי שני ילדים קטנים, עבודה במשכורת מינימום (למרות שיש לי תואר), בעלי מרוויח משכורת יפה וחוזר כל יום בשעות מאוד מאוחרות אחרי שהילדים ישנים.
אני מגדלת את הילדים לבד, מתחזקת את הבית לבד והוא זה שמרוויח את הכסף ולא עושה כלום מעבר לזה.
מריבות מריבות מריבות....
הוא רב איתי על הכל, על למה אני לא תולה לו את הכביסה מספיק ישר, למה לא פתחתי לו את הדלת מספיק מהר, למה הכנתי לו סוגי אוכל שלא מתישק לו באותו רגע, צועק עליי בזמן שאני אוכלת שזה הדבר האחרון שאני צריכה לתחת שלי, שהשמנתי ושאני מוזנחת (אני שוקלת 55 קילו, ממש לא מוזנחת ומקבלת מחמאות מהחברים בעבודה).
חברות שלי בהלם מרמת הניקיון בבית והוא לא מפסיק להעיר לי שאני לא עושה כלום כל היום.
אני מותשת מלטפל כל היום לבד בילדים ובבית, וממנו אני רק מקבלת צעקות וקללות.
הוא אומר שאני סמרטוט ואפס בלעדיו. אלימות מילולית היא עניין של שגרה בבית...
כבר טופלנו בטיפול זוגי ובמרכז למניעת אלימות במשפחה, שם המטפל אמר לי: תגידי לי, למה את צריכה את זה? הוא לא שיתף פעולה בכלל עם הטיפול ואמר שאני גורמת לו להגיע לזה.
די, אני רוצה להתגרש וכמה שיותר מהר, אני נותנת הכל בשביל הבית והילדים ולא מסוגלת להמשיך ככה יותר.
הוא ממילא לא בבית ועד שמגיע שישבת, זה פשוט סיוט. איך מתחילים, וקצת עידוד.
לא מעניין אותי כלום, לא להקליט ולא לא יודעת מה, אני רק רוצה לסיים עם זה כמה שיותר מהר.
חשוב לי להבהיר, שאני לא יכולה להוציא שקל מבלי שהוא יודע על זה. הוא במעקב יומיומי צמוד על החשבון.
אין לי תמיכה משפחתית (הורים שנפטרו, ואחות צעירה שעסוקה בעולמה).
מה אני עושה? איך אני מתקדמת? איך מתחילים הליך גירושין כמו במקרה שלי?