היי, שמי מיטל כהן, לא באמת מיטל כי זה שם בדוי, אבל כל שאר הדברים שתקראו כאן נכונים ולקוחים מתוך סיפור חיי.
לפני כשנתיים, ואחרי שנים של אלימות מצד מי שהיה בעלי כלפי ילדינו הקטנים וכלפיי, ברחתי מהבית יחד עם הילדים.
מה זה אלימות אתם שואלים?
הטחת הפנים של הילד ברצפה, הכאות עם חגורה ועם הידיים, העפת חפצים, זריקת נעליים על הילדים, ואני יכולה עוד להמשיך...
התמונות שצירפתי הן אמיתיות ולא רק לצורך המחשה.
אחרי מאבק לא ארוך משפטי-משטרתי-ורבני קיבלתי את הגט שלי, פסק דין בנושא מזונות הילדים, ופסק דין בעניין משמורת הילדים שלפסק הדין צורפה החלטה כי על האב לעבור טיפול ארוך ושנדרש תסקיר על התקדמותו בטיפול לאחר חצי שנה של טיפול, ועד אז לא יוכל לראות את הילדים מחוץ למרכז קשר וללא פיקוח ואבטחה.
נשמע הגיוני עד פה? תלוי את מי שואלים..
האב סירב ומעולם לא נכנס לטיפול, מה שגרם לי למצוא את עצמי כותבת וכותבת מכתבים לבית הדין, בקשות ותחינות, שיאכפו את פסק הדין על האב.
בית הדין לא עושה כלום.
האב ממשיך בשלו- מתקשר ושולח לי הודעות רובן קללות ואיומים, חלקן הקטן מילות אהבה ורצון לחזור.
חצי שנה כזאת עוברת והחלטתי לחסום אותו בפלאפון.
התגובה לא איחרה לבוא- הפסקת תשלום מזונות הילדים מצידו.
שוב אני כותבת לבית הדין בקשות להתערבות, שוב בית הדין מתעלם.
תבעתי את מזונות הילדים דרך הביטוח הלאומי, לפי חוקי המוסד הזה יש תקרה של עד כמה הם משלמים מזונות, והתקרה הזו נמוכה ממה שהוחלט לי בפסק הדין. שוב לאסוף קבלות ועדויות על הוצאות, שוב לתזז את עצמי, וללכת להוצאה לפועל לבקש את ההפרשים.
כשכבר לא יכולתי יותר שלחתי מכתב נוסף וחריף יותר לבית הדין בו כתבתי בין השאר שהם מתעלמים מהמצוקה של הילדים ושלי כבר שנה.
קיבלתי הזמנה לדיון.
שמחתי. הגיע הזמן שיגיבו, שיראו, שיקשיבו.
נכנסתי לאולם ומולי דיין חדש יושב לבדו, לא הכרתי את החוקים בנושא דיון בפני דיין יחיד, תמיד ייצגתי את עצמי בבית הדין כי כסף מיותר אין לי, ומה שיש מושקע בילדים ובשיקום שלנו.
הדיין התעלם מהסיבה שלשמה התכנסנו ופנה ישר לעורך הדין של אב ילדיי ושאל אותו "מה אתם מבקשים?".
עורך הדין התבלבל לכמה רגעים מהמחווה, שכן בדיון הקודם בבית הדין בפני הרכב דיינים מכובד הוא נזרק על ידם מהאולם..
אבל עכשיו? עכשיו הוא החליט ללכת על כל הקופה ותיאר את אב ילדיי כאדם מסכן ודל אמצעים (במה הוא שוכר 2 עורכי דין? לאלוקים או לדיין התשובות..)
שמעלילים עליו עלילות של אלימות, והוא קרוע מגעגועים לילדים ועוד מעט פסח, מן הראוי שייקח אותם אליו וגם בשבתות וחגים שלאחר מכן.
הדיין כמעט ומסכים, ביקשתי שישמעו גם אותי בדיון הזה, שלאבא הזה יש תיק במשטרה, תסקירים ועדויות שמעידים על אלימות, והחלטה קודמת שעד היום לא נאכפה שהוא חייב להיכנס לטיפול.
הדיין אומר שלא מעניין אותו מה שהיה והוא זה שמחליט.
הדיון נגמר תוך דקות בהחלטה שאם אני מתעקשת שהאבא הזה אלים אז הוא יישלח לאבחון אצל פסיכולוג מטעם בית הדין ושעליי לשאת בחצי מהתשלום על האבחון הזה שכולל כמה וכמה פגישות.
בן אדם אלים שזלזל עד עכשיו בפסק דין שמורה על טיפול?
התעלמות מדיווחי הרווחה על אופי אלים?
חקירת ילדים שסיפרה על אלימות?
ילדים שלא מקבלים מזונות כבר חצי שנה ועכשיו מקצצים להם עוד כדי לממן אבחון שיבדוק האם באמת אבא שלהם התעלל בהם כמו שהם סיפרו?
לדיין החדש כל זה לא משנה.
נכון לאתמול הוא הפעיל את הקנס כלפיי, והחליט על עוד קנס שייכנס לתוקף בשבוע הבא. 1000 ₪ בכל פעם לקופת אוצר המדינה, ולפי מה שכתב ידו עוד נטויה..
אני, שנתתי את דמי, גופי ונפשי למען המדינה הזאת בשירות צבאי.
אני, שהתנדבתי בבתי חולים לילדים ועם משפחות במצוקה בכל שנות העשרה שלי ועד הגיוס.
לגביי החליט דיין חדש בבית הדין הרבני שכניראה לא תרמתי מספיק למדינה.. ועליי לקחת מפת לחמם של ילדיי ולתרום עוד ועוד..
רק בגלל שהעזתי לצאת ולספר שזה שהיה בעלי התעלל בי, ועוד יותר התעלל בילדים שלנו. ילדים שבגילאי 4-6 לא יכלו להגן על עצמם.
רק בגלל שהתנגדתי ואמרתי לדיין כי אין לי במה לשלם לאבחון פרטי שכזה, וגם למה? למה אני צריכה לשלם אבחון למישהו שהיכה אותי ושכבר הוחלט בכל הרשויות שהוא צריך לעבור טיפול?? למה אף אחד לא חייב אותו על כך שלא עשה את זה עד היום במשך למעלה משנה?? או לכל הפחות חייב אותו על בזיון בית הדין??
אז כן, יש גם נשים שמתייאשות לפעמים.
נשים שנפלו בנישואין עם אדם שהיכה אותן (ואת ילדיהן..) שוב ושוב, שלקחו את גורלן וגורל ילדיהן בידיהן והתלוננו, ותבעו, וסיפרו, וחשפו הכל.
ועד שכבר חשבו שהכל נגמר ואפשר להתחיל לאחות את הפצעים (הפיזיים והרגשיים..) הגיעו הרשויות והמשיכו להכות בהן ובילדיהן.
'..תגידו לי איך לעצור את דמעות
תגידו איפה יש עולם אחר לחיות..?'