אני ובעלי קיבלנו את ההחלטה להתגרש בהסכמה ויש לנו ב"ה בבית תינוק ראשון בן 7 חודשים.
כתבנו הסכם גירושין לבד ללא כל התערבות של צד שלישי ובשבוע הבא יש לנו את הדיון הראשון ברבנות.
פתאום מרגישה שיוצאת קצת מופסדת מההסכם שכתבנו ולא מכסה כמעט כלום במיוחד במה שקשור לילד. כתבנו בהסכם רק את הבסיס שזה משמורת על הילד, הסדרי ראיה, מזונות, הוצאות מיוחדות וכל מה שקשור לנושא של חלוקת רכוש שגם ככה אין לנו הרבה.
מרגיש לי שעוד פיספסנו מלא דברים, אשמח לדעת על מה אני צריכה לשים דגש ולדרוש מול בית הדין בדיון ומה חשוב לדבר עליו שלא פתחתנו עליו את הנושא עדיין. ( למשל עד איזה גיל מבחינת החוק, הילד צריך להיות במשמורת מלאה אצלי והאבא מגיע לראות אותו רק בהסדרי ראיה (כי לא שותף לטיפול בו) ומאיזה גיל יכול לקחת אותו אליו שבתות וחגים או ללינה של לילה באמצע שבוע...
אם האבא כרגע נמצא בין עבודות ואין לו ממש משכורת, אבל עוד כמה חודשים ימצא עבודה מסודרת האם צריכה לציין שברגע שימצא עבודה מסודרת מבקשת לעלות את המזונות (שכרגע הסכום נמוך), בהתאם למשכורת שלו? כמה אחוז מהמשכורת שלו אמור לתת מזונות ומדור? מה המינימום שמקובל לתת מזונות ומדור?