לפני כמה ימים זה הגיע בבום - זהו האישה רוצה להתגרש. היא באה מוכנה ונעולה שזהו כלום לא עובד, היא לא מסוגלת לראות אותי או את ההתנהלות שלי. הודיעה שהיא רוצה לחתוך יפה דרך מגשר ולא דרך עורכי דין שלוקחים ים של כסף על הליכי גירושין. הודעתי לה שלא משנה מה אני לא מכיר מילה כזו לוותר או להרים ידיים בכזו קלות ולכן אני מציע שנלך למישהו שבאמת מבין בזה - איש מקצוע שיוכל לתת לנו ייעוץ זוגי מקצועי. אני יודע שאני לא מושלם אך יודע שגם הצד השני לא נקי כפיים בנושא.
הצעתי שנלך ללמוד, להשתפר, ואולי להיות הורים, בני זוג ואנשים טובים יותר. האישה מתנגדת - לא חושבת שניתן לשנות משהו ונעולה על לחתוך. נתתי לה כמה ימים להרגע ושוב היום חוזרת אלי עם זה ומה קורה עם זה ואיך מתקדמים - הודעתי שמבחינתי יש רק אופציה אחת - לנסות ייעוץ זוגי והיא כרגיל מתנגדת. לאחר כמה ניסיונות הציבה אולטימטום - קבע ייעוץ זוגי לאוקטובר ואם עד תחילת נובמבר אין שינוי חותכים.
אני קצת מרגיש שהיא לא באה פתוחה לתהליך כזה והיא באה לסמן וי שניסתה. בגלל שברור לי שזאת כנראה הזדמנות אחרונה, אני רוצה להגיע למקום / לאיש או אשת מקצוע מנוסים מאד, שיתנו לנו את ההזדמנות לנסות ולהצליח, ושלא יהיו תירוצים או תחושת פיספוס.
קראתי את מה שכתבתם על הייעוץ הזוגי אבל לא ראיתי מה אתם ממליצים. איפה הכי כדאי ללכת עם האישה במקרה כזה, כאשר ברור כמעט ב-100% שהייעוץ הזוגי הוא המוצא האחרון לפני שנפרק את המשפחה.