אני שואלת עבור חבר וזוגתו. הוא ישראלי, אזרח רגיל כמו רובנו. הכיר בחורה שהיא עובדת זרה (מהפיליפינים), יצאו התאהבו והחליטו להתחתן. היא עובדת בארץ עם ויזת עבודה ובאישור מסודר. מיד אחרי שהחליטו על חתונה היא נקלטה בטעות להריון. עד כאן הכל בסדר.
היא הצהירה בפני משרד הפנים על ההריון עוד בתחילתו וכרגע היא בחודש שביעי.
לפני כחודשיים הלכה עם הבת של הנסעדת למשרד הפנים בכדי להשיג אישור יציאה מהארץ לצורך החתונה (לא ביקשה חופש מיוחד.. היא תטוס ב24 שעות חופש שיש לה ותחזור) אך משרד הפנים אמר שהאישור צריך להתקבל מהנסעדת ובני משפחתה ובאותה נשימה הסבירו לבת של הנסעדת כי במידה ויאשרו לה זאת הם יקחו מהם את הזכות לקבל קצבה לעובדת אחרת ולכן כרגע המשפחה לא חותמת ולא מאשרת את יציאתה.
החבר שכר שירותי עו"ד שהסביר כי יש אופציה לאשרת חברות ממשרד הפנים ועם אישור זה היא יכולה לטוס ללא אישורם של משפחת הנסעדת. הוא המליץ להגיש את הבקשה לטופס רק עוד כשבועיים כדי שהאישור יהיה קרוב לתאריך הלידה. לי זה נשמע תמוהה עם סיכון מטורף! הם מודעים לחוק לגבי לידה של עובדת זרה שהיא לא אזרחית ולא מעוניינים להגיע למצב הזה.
הם רוצים להשאר עם התינוק פה בארץ ולחיות כמשפחה. אם יחכו לדקה ה90 היא יכולה חלילה ללדת גם לפני ולא נדבר על כך שיש חברות שלא יסכימו להטיס אותה ו/או לבטח אותה.
מה עושים במצב כזה? האם יש הגיון שאני לא רואה בהמלצת העו"ד? האם יש דרך אחרת בה תוכל לצאת מהארץ לזמן קצר ולחזור? האם יש בקהל עו"ד תותח בתחום שיכול לעזור יותר מהעו"ד שעימו הם מתנהלים? אשמח להבהרות ולעזרה