שלום! אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני נמצאת באוסטרליה, הגעתי לכאן לפני 11 שנים עם הילדים, סיפור קצת ארוך אנסה לקצר. בעלי עזב את הבית אחרי שנולד הילד הרביעי. היה לנו עסק ביחד שהיה קצת בבלגנים, לא הבנתי עד כמה באותו זמן אבל חשבתי שהוא בדכאון מזה וההורים שלי הציעו שאבוא לאוסטרליה עד שהוא יצא מזה כדי שיעזרו לי עם הילדים. הוא הסכים ואמר שהוא באמת צריך קצת שקט ופסק זמן אבל אחרי שהגעתי התגלו כל מיני דברים שהפכו את החיים שלי לסיוט במשך 5 שנים אחר כך. הוא טבע אותי בכל מיני דברים במשך 5 שנים ואיבדתי את הבית, את העסק ואיכשו הוא הצליח לעביר את רוב החובות על שמי. אחרי כמה שנים הוא וחברתו שעבדה אצלנו בעסק וגם הייתה עורכת דין שלנו בעסק ושביחד איתה תכננו את סגירת העסק, את המעבר שלי לאוסטרליה, את העברת החובות על שמי, פתחו שוב את העסק ומתפרנסים מזה יפה מאוד. כל השנים לא איפשרו לנו לחזור לארץ (הילדים היו בלי דרכונים והוא לא הסכים לחתום) ורק לאחרונה הבנתי שהם לא רצו שנחזור כדי שלא אתבע מזונות. אף פעם לא רציתי לעשות זאת,חשבתי שיהיה קשה מדי מאוסטרליה ושלא יהיה לי סיכוי גדול להצליח אבל עכשיו הבנתי שאולי כן הייתי צריכה ושזה בעצם ענין די פשוט.
האם מישהו מבין בענייני מזונות ויכול להגיד לי אם יש לי סיכוי עדין לתבוע אותו? אין לי כח או כסף לעו"ד תהליך ארוך וקשה אבל מישהו אמר לי שזה צריך להיות פשוט ושיש סיכוי גדול גם לזכות במזונות רטרואקטיביות?
תודה מראש