שלום לכם
הגעתי בעקבות הכתבה שפרסמתם בפייסבוק ואני מקווה שתוכלו לייעץ לי איך להתנהל במקרה הפרטי שלי.
אני אם חד הורית, יש לי ילד מדהים בן שנתיים וחצי. אבא של הילד ואני ביחסים טובים למענו, אפשר אפילו להגיד שהוא החבר הכי טוב שלי.
עד עכשיו היינו גרים ביחד בשביל הילד אבל לצערי נאלצים לפרק את כל החבילה, הוא תקוע בחיים האישיים וגם אני. פתאום בבת אחת יש מלא שינויים .... אותי פיטרו מהעבודה ועכשיו גם צריך עכשיו לחפש
דירה.
ועכשיו אמא שלו (סבתא של הילד) החליטה שיש לה משימה חדשה. להסיט אותו נגדי ולא מוכנה שאני יהיה בקרבתם כשהיא רואה את הילד.
הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שהיא תנסה לשחק לי עם הראש של הילד, בעיקר כשיש לה חברה שהיא פסיכולוגית ילדים.
הסברתי לו את כל זה ואמרתי לו שאני לא מוכנה שהילד יראה אותה בלי הנוכחות שלי, אבל הוא לא מוכן לקבל את זה.
לטענתו שכל עוד שהוא משלם לי
מזונות הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה.
מה עושים במקרה הזה? אני בהרגשת חוסר אונים טוטאלית.
בגלל המצב גם היחסים שלנו לא במצב טוב. לא יודעת איך לגרום לו להבין למה אמא שלו מסוגלת ולצערי היא מסוגלת...
מי שהכי סובל בנתיים זה הילד. גם ההורים שלו נפרדים, גם מלא שינויים וגם עכשיו הסכסוך הזה בגלל סבתא שלו, שמרחיק את כולם.
מה אני יכולה לעשות? האם יש לי אפשרות חוקית למנוע מהילד להפגש עם סבתא שלו שלא בנוכחתי? איך אני יכולה לשמור שלא תעשה לו שטיפת מוח?
חשוב לציין שאנחנו לא נשואים כדת וכדין. הבאנו ילד משותף ואנחנו גרים ביחד כמה שנים. למעשה אפשר להגדיר אותנו
ידועים בציבור אם הבנתי נכון את מה שקראתי.
אני מאד צריכה עצה טובה של
עורך דין שמבין בענייני משפחה.
תודה מראש.