יש לי התיעצות בנושא ביטוח וצוואה, אני מוסיפה לאמור מטה שהצוואה נערכה לפני הביטוח ושכוונת המנוחה בביטוח כפי שהצהירה בפני חברת הביטוח היא כי סכום ביטוח החיים יחולק בן 5 המוטבים שלא לפי הכתוב בצוואתה בה נחלק רכושה בן 3 ילדיה והשליש של הילד שנפטר מתחלק בן 3 הנכדים.
רקע בקצרה, ישנה
צוואה שערכה אמא (לא שלי) בה היא מורישה הכל ל3 ילדיה בחלקים שווים, רצה הגורל האכזר ואחד הילדים נפטר כאשר מותיר אחריו 3 ילדים (נכדים) בסיבוב אכזר נוסף של הגורל הסבתא רוכשת ביטוח חיים בו היא רושמת כמוטבים את שני ילדיה + 3 נכדייה, כעבור כמה חודשים מהרכישה היא נפטרת גם, הביטוח לאחר כל הפרוצדורות הבירוקרטיות מחלק את ביטוח החיים שווה בשווה בין 5 המוטבים, אבל אז, צץ אחד המוטבים, אחד מהבנים וטוען שכיוון שהצוואה מחוחקת רק ל3, החלק של 3 הנכדים אמור ליהיות בעצם רק שליש מהביטוח ושאר הכסף שייך ל2 הילדים (והחלק השלישי מהכסף ל3 הנכדים יחד) האם יש צדק בדבר? או מה שהמבוטחת קבעה במוטבים בביטוח הוא זה שקובע ולא הצוואה? והאם אם אחד הנכדים כבר נתן את החלק היחסי מהכסף לשני הילדים (לפנח שביררה האם זה נכון לעשות) אז על הילדים להחזיר את הכסף הזה?
מצטערת על הניסוח העמום, מקווה הובנה כוונתי וכאמור, אשמח לשמוע דעה פחות או יותר מקצועית ופחות מוסרית... תודה