ייעוץ ראשוני ללא התחייבות: 077-997-4020

פורום גירושין ודיני משפחה בהנהלת עורך דין שרון סגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה
28/01/2021 09:02
נטע 28/01/2021 09:02
גם אני עברתי אלימות נפשית במשפחה במשך שנים.
בשונה מאלימות פיזית, לאלימות נפשית אין סימנים ואפילו הסביבה הקרובה ביותר יכולה לא לדעת כלום.

זה לחיות שנים בהצגה כלפי חוץ שהכל מושלם ובבית לחוות גיהנום.

איך התבטאה אצלי האלימות?

-זה התקפי זעם על דברים קטנים שאת עושה (לשים סיר במקרר עם אוכל במקום להעביר לקופסא)
-זה שבירת החפצים האישיים שלך.
-זה לקרוע תמונות ומזכרות.
-זה לפזר את כל החפצים בבית וללכת ולהשאיר אותך לסדר הכל לבד.
-זה להשתין עלייך כי העזת ללכת לישון במיטה שלכם אחרי שרבתם.
-זה להעיף אותך מהחדר כי את לא רוצה לשכב איתו היום.
-זה לספוג קללות והשפלות כי לא הערת אותו בזמן ועכשיו הוא מאחר לעבודה בגללך.
-זה לספוג את כל הקללות שהוא אומר על המשפחה שלך.
-זה לספוג את כל מה שהוא אומר עלייך וכמה שאת כלום, כשבעצם את עושה הכל בבית, מגדלת ילדים, עובדת, לומדת ודואגת לו.
-זה לדרוש ממך לדפוק על הדלת של חדר השינה שלכם ורק כשהוא מאשר את יכולה להיכנס.
-זה לבזבז אלפי שקלים בחודש על פורנו כי הוא יודע כמה חשוב לך ביטחון כלכלי למשפחה.
-זה ללכת לזונה בירח דבש שלכם ואז לאיים להתאבד בשביל שתסלחי לו.
-זה להגיד לך שהוא רוצה יחסים פתוחים והרצון הזה לא הולך להשתנות.
-זה להתעלם מהילדים שבועות כי הוא רב איתך.
-זה לצעוק ולהדליק את כל האורות בבית כשהילדים ישנים כי הוא רב איתך.

ויש עוד כל כך הרבה!!
גם אני חשבתי שלי זה בחיים לא יקרה!
זה יכול לקרות לכל אחת, גם אם את אדם מאוד משכיל, בעבודה מוערכת, בעלת תארים ומקובלת חברתית.

האלימות הנפשית לא מתחילה בבת אחת, היא קורת בהדרגה, שלב שלב, ובן הזוג דואג להרדים אותך. אם זה להגיד לך כמה שהוא אוהב אותך, אם זה להתנצל, אם זה להבטיח שהוא ישתנה, אם זה להראות לך שזאת בעצם הייתה אשמתך, אם זה לגרום לך לחשוב שזה נורמאלי וזה קורה אצל כולם, אם זה להראות לך שהינה כולם אוהבים אותו ומעריכים אותו חוץ ממך, אם זה להראות לך כמה הוא אדם משכיל ומבין דבר ואת נשארת מאחור, אם זה להגיד לך שאת פשוט בדיכאון ואת צריכה לטפל בעצמך.
יש כל כך הרבה שיטות לגרום לך להשאר איתו!

בבקשה, אם את מזהה אצלך את אחד הסימנים, קומי ותעשי מעשה, לכי, אל תחכי למחר!

אני יודעת שזה מפחיד, מה יהיה, מה הוא יכול לעשות לי ולילדים ברגע שהוא יגלה שאני רוצה לעזוב.

תשתפי את הקרובים אלייך, תפני לארגונים לנשים שיכולים לעשות לך קצת סדר בכל התהליך, תבקשי סיוע משפטי במידה ואין לך יכולת כלכלית לקחת עורך דין.

רק צאי מזה! זה לא הולך להשתפר ואם כבר, כמו אצלי זה רק יחמיר.

לי זה לקח זמן, הרבה זמן, להבין שאני מוכה נפשית בתוך המשפחה שלי, בבית שלי. הסביבה הקרובה מאוד במקרה שלי ידעה וניסתה לגרום לי לעזוב במשך שנים, אבל כל פעם בסופו של דבר הייתי חוזרת אליו. הצעד של לקום וללכת קרה ברגע שאני הבנתי, באמת הבנתי, שאני לא רוצה לחיות ככה ואני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו בבית כזה, מגיע לנו יותר!

להיות אישה מוכה נפשית זאת לא בושה, בושה להיות מכה נפשית, ולא, זאת לא אשמתך.

רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
077-997-4020
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 9:00 - 19:00

דרך מנחם בגין 146 תל אביב

הכתבות הכי פופולאריות בנושא:
עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון