שלום. אבי נפטר והשאיר
צוואה. אנחנו 3 אחיות והיורשות היחידות. אבי ציווה בצוואה מעט יותר לאחותי הגדולה ולי, בשביל הילדים, ומעט פחות לאחותי הקטנה שאין לה ילדים. מוסכם עליה. אבי ביקש מאיתנו הבנות לבוא איתו לעורך דינו להקראה ולחתימה על הצוואה בגלל עיוורונו. אחותי הגדולה שהתה בח"ול ולכן אחותי הקטנה ואני ליווינו אותו. עורך דינו ביקש מאיתנו לצאת ממשרדו לפני הקראת ועריכת הצוואה. יצאנו והמתנו בחדר הקבלה, ליד הבת שלו, עו"ד העובדת במשרדו. הוא קרא לנו לחזור למשרד למעמד החתימה בלבד. הוא כתב בתוך הצוואה שלבקשתו של אבי נכחנו במעמד החתימה. אחותי הקטנה היא מגישת הבקשה לצו קיום הצוואה באמצעות
עורך דין מטעמנו. הוא הגיש את הפנייה וקבל תשובת דחייה מהעוזרת המשפטית של רשם הירושות, מהסיבה שכתוב שנכחנו במעמד החתימה, ויכולנו להשפיע לרעה על המצווה. שלחנו תצהירים מאחותי שעורך הדין בקש ממנה לצאת והיא יצאה מהחדר, מעורך דינו של אבי, שמאשר את זה, ומבתו, המאשרת שיצאנו מהחדר וישבנו לידה בחדר הקבלה. בנוסף, תצהיר מאחותי הגדולה (זו ששהתה בחו"ול) המאשרת שזה היה רצונו של אבי ושאין לה שום
התנגדות לצוואה. למרות התצהירים המוכיחים שלא שהינו בחדר בזמן עריכת הצוואה קיבלנו שוב מכתב דחייה. המכתב איננו מזכיר בשום צורה את התצהירים, ואיננו מנמק מדוע אינם מספקים. במכתב העוזרת המשפטית של הרשם כתבה שהסתלקות מהצוואה/הסכם חלוקת
רכוש כפיתרון אפשרי, וללא
הסתלקות אין אפשרות להמשיך לטפל בבקשה. עורך הדין שלנו רוצה לכתוב לה בשאלה מי צריך להסתלק. אם אחותי הגדולה (מאחר שהיא כתבה שאחותי הקטנה ואני פסולות להנות מהצוואה) צריכה להסתלק הסתלקות חלקית על החלק היחסי של אחותי הקטנה ושלי ברכוש אם זה יספק אותה והיא תאשר את הצוואה, או אם אחותי הקטנה ואני צריכות להסתלק מהצוואה ובמעמד ההסתלקות מהצוואה אנחנו-שלוש האחיות ביחד נחתום על חלוקת הרכוש כפי שהמצווה רצה, אם זה יספק אותה והיא תאשר. אני ביקשתי שיכתוב לה שמכיוון שבמכתב אין כול התייחסות לתצהירים המאשרים שלא נכחנו בחדר בעת עריכת והקראת הצוואה, הוא מבקש לוודא שהיא קיבלה והתייחסה לתצהירים, והוא מבקש נימוקים לדחייתם. הוא ענה שכבר כתב לה 7 מכתבים, והתצהירים שנשלחו האופן מקוון וגם במייל מהווים חלק בלתי נפרד מהמכתב ואין טעם לשאול שוב את מה שנשאל במכתבים. האם נכון לכתוב לה מה שביקשתי? הוא ניסה, ללא הצלחה לקבוע איתה פגישה, גם לא מצליח לדבר איתה טלפונית. 1. מה המשמעות של להסתלק מהצוואה? אני מזכירה שאנחנו 3 יורשות בלבד, דווקא האחות שנכחה במעמד החתימה מקבלת פחות, וכתבה שמסכימה לכך. 2
אם "נסתלק " מהצוואה, מה קורה עם הצוואה? 3. האם יש השלכות מיסוי למהלך כזה? 4. האם אין אפשרות לפנות לרשם עצמו? או מה אפשר לעשות? תודה רבה.