ייעוץ ראשוני ללא התחייבות: 077-997-4020

פורום גירושין ודיני משפחה בהנהלת עורך דין שרון סגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה
14/11/2017 14:49
רעות 14/11/2017 14:49
שלום רב,

את בת הזוג שלי הכרתי כשהיתה כבר בהריון (היתה נשואה) כשהיתה בחודש רביעי התגרשה מאבי הילדה והפכנו לזוג.
עד הלידה, שוחחנו הרבה בנוגע לשאלת הזכויות ההוריות שלי על הילדה והחלטנו יחד שאני אהיה הורה שלה לכל דבר ועניין.
ואכן, מרגע לידתה (בשנת 2008) ועד שמלאו לה כמעט 4 שנים, אני ואמה גרנו יחד, גידלנו את הילדה יחד, כלכלנו את הילדה יחד, חינכנו את הילדה יחד והילדה קוראת לי מאמא.

חשוב לי לציין שאבי הילדה, בשנים הראשונות לחייה כמעט ולא היה בתמונה (נכנס ויצא מחיי הילדה מתי שרצה).

בעבר אף ביררנו האם אני יכולה לקבל אפוטרופסות על הילדה ונאמר לנו שכיוון שלילדה יש שני הורים רשומים (שני אפוטרופוסים) אין לי אפשרות לקבל עליה אפוטרופסות אלא אם כן האב יחתום על ויתור אפוטרופסות על הילדה (דבר שבת הזוג שלי לשעבר שללה על הסף כיוון שלא רצתה לפגוע לילדה ביחסים עם אביה - למרות שכאמור לא ממש היו כאלו).

בשנים האחרונות, מאז שנפרדנו, בת הזוג שלי לשעבר חוזרת ומזכירה לי שאני לא אמה של הילדה, שאין לי כלל זכויות עליה, שאם היא תרצה להגר עמה למדינה אחרת תעשה זאת מבלי להתחשב בי, שאם תרצה לא אראה יותר את הילדה.

הבת שלנו בת 9 כבר, היחסים שלי איתה מצויינים, אנחנו מאוד אוהבות אחת את השניה וקשורות האחת לשניה. אני משתתפת ככל שאני יכולה (מקצבת נכות) בהוצאות הכלכליות, אני מתראה איתה ככל שניתן.

אך לצערי אני חיה בפחד מתמיד, שאמה אכן תממש את האיומים שלה ותמנע ממני לראות את הילדה באיזשהו שלב.

שאלתי היא, האם למרות שאין לי אפוטרופסות על הילדה ולמרות שלא יכולתי לאמץ אותה כדין, יש לי זכויות הוריות? האם ניתן איכשהו לקבל זכויות הוריות כחוק על הילדה שלי?

רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
077-997-4020
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 9:00 - 19:00

דרך מנחם בגין 146 תל אביב

הכתבות הכי פופולאריות בנושא:
עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון